• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Drakenbloed Jaspis

Drakenbloedjaspis, ook bekend als drakenbloedsteen, is een opvallende variëteit van jaspis die bekend staat om zijn levendige groene kleur met rode of oranje patronen die lijken op druppels of strepen. De naam "drakenbloed" komt van de rode patronen op de steen, die volgens sommigen lijken op het bloed van een mythische draak.

Drakenbloedjaspis is een variëteit van kwarts, met name een vorm van chalcedoon, een soort microkristallijn kwarts. De groene kleur van de steen komt door de aanwezigheid van chloriet, terwijl de rode of oranje strepen of vlekken worden veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzermineralen, zoals hematiet of goethiet. Deze mineralen worden vaak aangetroffen in de vorm van insluitsels in de kwartsmatrix.

De vorming van drakenbloedjaspis vond waarschijnlijk plaats in hydrothermale omgevingen, waar hete vloeistoffen rijk aan silica en andere mineralen in scheuren en holtes in bestaande rotsen infiltreerden. Na verloop van tijd koelden deze vloeistoffen af ​​en kristalliseerden ze, waardoor de kenmerkende patronen en kleuren ontstonden die kenmerkend zijn voor deze steen.

De werking van Drakenbloed Jaspis...

Drakenbloed jaspis wordt vaak gezien als een steen die kracht en moed bevordert. Het kan helpen bij het overwinnen van uitdagingen en het aanpakken van moeilijke situaties met vastberadenheid en doorzettingsvermogen.Drakenbloed jaspis kan helpen bij het balanceren van emoties en het bevorderen van innerlijke rust. Het kan helpen bij het loslaten van negatieve emoties en het bevorderen van een gevoel van kalmte en stabiliteit. Drakenbloed jaspis kan de energie en vitaliteit stimuleren. Het kan helpen bij het verhogen van de algehele energieniveaus en het bevorderen van een gevoel van vitaliteit en levenslust. Deze steen wordt vaak geassocieerd met creativiteit en inspiratie. Het kan helpen bij het stimuleren van creatieve expressie en het ontdekken van nieuwe ideeën en mogelijkheden. Drakenbloed jaspis wordt ook gezien als een beschermende steen, die kan helpen bij het afweren van negatieve energieën en het beschermen van de drager tegen negatieve invloeden.

Reinigen en opladen...

Drakenbloed Jaspis kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023