• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Calciet

Calciet is een minerale vorm van calciumcarbonaat. Calciet bevat ook verschillende andere mineralen, maar calciumcarbonaat is in overheersende hoeveelheden in het kristal aanwezig. Het calcietkristal is een populaire vorm van sedimentair gesteente. Calcietkristallen zijn er in allerlei verschillende kleuren zoals oranje, blauw of wit.

Calciet wordt ook veel gebruikt in de bouw en bij het maken van decoraties of sieraden. Bij veel medicinale behandelingen en farmaceutische preparaten wordt calciet vaak als vervangingsmiddel gebruikt.

Mexico heeft een van de meest populaire afzettingen van calcietkristallen. Chihuahua heeft de hoogste kwaliteit calciet ter wereld. De hier gevonden calcietkristallen zijn helder en hebben een rijke textuur.

Je kunt calcietkristallen gemakkelijk identificeren door ze van een afstand te bekijken. Het is aanwezig in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld: rode calciet, witte calciet, gele calciet, zwarte calciet, bruine calciet en gouden calciet. Het calcietkristal heeft een duidelijke hardheid van 3 op de schaal van Mohs. Dat betekent dat het een hele zachte steen is die makkelijk krast of beschadigd. Veel mensen testen ook de aanwezigheid van calcium om echte calciet te identificeren.

De algemene werking van Calciet...

Calciet is een activerende en stimulerende steen op zowel lichamelijk als op geestelijke en spiritueel niveau. De steen stimuleert groei en ontwikkeling. Hij heeft dan ook een motiverende werking, wat hem fijn maakt om bij je te hebben tijdens je werk of studie. Calciet geeft zelfvertrouwen, daadkracht, hoop, moed en standvastigheid. Hij brengt het gevoel en het verstand in balans en zorgt hiermee voor innerlijke rust van de geest. Calciet staat erom bekend het analytisch denken te bevorderen en de concentratie te verbeteren. De steen trekt ook succes aan, dit maakt hem ook ontzettend fijn om bij je te hebben tijdens bijvoorbeeld examens. Calciet heeft ook een reinigende werking, het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen, dit maakt wel dat je de steen met regelmaat moet reinigen. Lichamelijk stimuleert Calciet de stofwisseling en het immuunsysteem. Hij wordt ook vaak ingezet ter bevordering van de groei bij kinderen. Vanwege zijn materiaal, calciumcarbonaat, is hij uitermate geschikt voor het skelet, de gewrichten en de calciumopname. Calciet heeft ook een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen.

Er zijn ontzettend veel verschillende varianten van Calciet, zoals geel, groen of blauw. Elke variant heeft dan ook zijn eigen kracht. Hieronder kun je elke variant aanklikken om er meer over te lezen...

Abrikoos Calciet

Blauwe Calciet

Bruine Calciet

Caribbean Blue Calciet

Caribbean Green Calciet

Cobalto Calciet

Emerald Calciet

Fairy Stone

Gele/Oranje Calciet

Groene Calciet

Hondentand Calciet (Stellar Beam Calciet)

Honing Calciet

Mangano Calciet

Optische Calciet

Regenboog Calciet

Rode Calciet

Witte Calciet

Zebra Calciet

Zwarte Calciet

Reinigen en opladen...

Calciet kan beter niet worden gereinigd met water omdat het een hele zachte steen is. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023