• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
Spiritkwarts: Amethist

Cactuskwarts

Cactuskwarts is een groeivorm van kwarts. Ze kan in verschillende varianten voorkomen, waaronder Amethist (links) en Bergkristal (onder), Limoniet, Rookkwarts en Citrien, of natuurlijk een mix. Kenmerkend voor deze groeivorm is de klassieke cactusvorm. Het lijkt alsof het kristal bedekt is in kleine, of grotere stekels. Het proces dat hier heeft plaatsgevonden, is dat een groter kristal overgroeit is door allemaal kleinere, jonge kristallen.

De lila variant, Amethist, wordt ook wel Spiritkwarts genoemd.

De werking van Cactuskwarts

De werking van een cactuskwarts kan variëren aan de hand van het soort kristal dat je hebt. Maar de groeivorm zelf zorgt voor de volgende bijkomende werking:

Ze staat voor een lichte, luchtige en harmonieuze sfeer. Ze wordt ook wel eens het Engelenkristal genoemd. De cactus zorgt voor een extra helende werking naast de algemene werking van de desbetreffende steen.

Spiritueel werkt de cactuskwarts in op de hogere chakra's. Ze versterkt de aura en stimuleert je bij het openen van ons Derde Oog. Ze heeft een liefdevolle energie en ze nodigt je dan ook uit om met meer liefde naar jezelf en je omgeving te kijken. De steen beschermt je tegen negatieve invloeden en zorgt voor daadkracht.

De steen kan je helpen bij het stimuleren van de creativiteit. Ze opent het blikveld en maakt ruimdenkend. Ze kan ook goed ondersteunen bij traumaverwerking. Ze biedt dan ook troost bij rouw en verdriet. Ze staat er voor de dingen te accepteren hoe ze zijn. 'Het is wat het is.'

Cactuskwarts: Bergkristal

Reinigen en opladen...

Cactuskwarts kan op elke manier worden gereinigd en opgeladen. Bij de variant Amethist mWij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023