• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Bruine Jaspis

Bruine jaspis is een jaspissoort die bekend staat om zijn aardse, rijke bruine tinten. Bruine jaspis is, zoals alle jaspis, een vorm van chalcedoon, een microkristallijne kwartsvariëteit. De bruine kleur is afkomstig van ijzeroxide en andere minerale onzuiverheden. Bruine jaspis heeft doorgaans een reeks bruine tinten, van lichtbruin tot diep chocoladebruin. Het kan patronen hebben zoals strepen, wervelingen of spikkels.

De werking van Bruine Jaspis...

Bruine Jaspis heeft een diepe connectie met de energie van de aarde. Hij kan helpen te aarden en te stabiliseren. Zo kun jij misschien beter met je beide benen op de grond blijven staan. De steen kan emotionele stabiliteit bieden en gevoelens van stress en angst verminderen, waardoor een gevoel van kalmte en evenwicht wordt bevorderd. De bruine Jaspis is een echte ‘verzorgende steen’, hij biedt troost en geruststelling, vooral in tijden van stress of emotionele onrust. De bruine jaspis bij je dragen kan bijdragen aan een gevoel van veiligheid en zekerheid, waardoor het een ondersteunende metgezel wordt in moeilijke tijden.

Zoals veel jaspis varianten wordt bruine jaspis beschouwd als een beschermende steen. Het kan de drager beschermen tegen negatieve energieën en milieuverontreinigende stoffen. Er wordt gedacht dat het een beschermende energie rond de drager creëert, negatieve invloeden blokkeert en een gevoel van veiligheid bevordert.

In de edelsteentherapie wordt bruine jaspis vaak geassocieerd met het fysieke lichaam, vooral met het onderlichaam. Er wordt aangenomen dat het de gezondheid van de lever, milt en maag ondersteunt en helpt bij ontgifting en spijsvertering. Er wordt ook gedacht dat bruine jaspis de fysieke energie en het uithoudingsvermogen verhoogt, waardoor het gunstig is voor mensen die herstellen van ziekte of letsel. Bruine jaspis wordt voornamelijk geassocieerd met het wortelchakra (Muladhara), dat zich aan de basis van de wervelkolom bevindt. Het wortelchakra wordt beschouwd als de basis van fysieke en spirituele energie, en bruine jaspis kan dit energiecentrum helpen in evenwicht te komen en te activeren.

Reinigen en opladen...

Bruine Jaspis kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023