• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Bixbiet

Bixbiet, ook bekend als rode beryl, is een zeldzame en waardevolle edelsteen. Het is vernoemd naar de Amerikaanse mineraloog Maynard Bixby, die het voor het eerst ontdekte in het begin van de 20e eeuw. Bixbiet staat bekend om zijn opvallende rode kleur, die varieert van rozerood tot diep, rijk rood. Deze verkleuring is te wijten aan sporen van mangaan in de berylkristalstructuur.

Een kenmerk van Bixbiet is de levendige rode kleur. Bixbiet van hoge kwaliteit vertonen een diep, verzadigd rood, soms met tinten van framboos of roze. Bixbiet is uiterst zeldzaam, veel zeldzamer dan andere berylvariëteiten zoals smaragd of aquamarijn. De schaarste ervan verhoogt de waarde en wenselijkheid ervan onder verzamelaars en liefhebbers van edelstenen aanzienlijk.

De belangrijkste bronnen van bixbiet zijn het Wah Wah-gebergte in Utah, Verenigde Staten. Er zijn ook kleine afzettingen gevonden in New Mexico en Mexico. Net als andere berylen heeft bixbiet een hexagonaal kristalsysteem. Het heeft een hardheid van 7,5 tot 8 op de schaal van Mohs, waardoor het duurzaam genoeg is voor gebruik in sieraden. Vanwege de zeldzaamheid en de moeilijkheid om grote exemplaren van edelsteenkwaliteit te vinden, wordt het echter vaak in kleinere stenen gesneden.

De werking van Bixbiet...

Bixbiet stimuleert de creativiteit en brengt een gevoel van inspiratie. Het wordt vaak aanbevolen voor kunstenaars, schrijvers en iedereen die betrokken is bij creatieve inspanningen om nieuwe ideeën te helpen ontwikkelen en innovatief denken aan te moedigen. Er wordt aangenomen dat deze edelsteen de fysieke vitaliteit verbetert en het energieniveau verhoogt. Het kan fijn zijn om het uithoudingsvermogen te vergroten. bixbiet bevordert de emotionele stabiliteit en balans. Het helpt bij het beheersen van stress, het verminderen van angstgevoelens en het verlichten van gevoelens van depressie of emotionele problemen. Rode beryl wordt vaak geassocieerd met het hart en de liefde. Er wordt gezegd dat het gevoelens van liefde, passie en romantiek versterkt. Het kan ook helpen bij het openen van het hart voor nieuwe relaties en het verdiepen van bestaande relaties.

Bixbiet brengt een gevoel van moed en vertrouwen met zich mee. Het kan je helpen uitdagingen aan te pakken en angsten te overwinnen, waardoor een assertievere en positievere kijk op het leven kan worden bevorderd. Bixbiet wordt ook beschouwd als een steen van spirituele groei en transformatie. Het kan helpen bij meditatie en een diepere verbinding met het innerlijke zelf en het goddelijke vergemakkelijken. Het wordt vaak gebruikt tijdens manifestaties en meditaties. Sommige beoefenaars van kristalgenezing gebruiken bixbiet om fysieke genezing te ondersteunen, vooral gerelateerd aan het hart en de bloedsomloop. Er wordt gedacht dat het de bloedcirculatie verbetert en de algehele gezondheid van het hart ondersteunt.

Reinigen en opladen...

Bixbiet kan beter niet worden gereinigd met water. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023