• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Aventurijn

Aventurijn is een vorm van kwarts die wordt gekenmerkt door zijn doorschijnendheid en de aanwezigheid van minerale insluitsels die het een glinsterend of glinsterend effect geven, bekend als aventurescentie. Dit effect wordt meestal veroorzaakt door plaatachtige insluitsels van mica of hematiet. Aventurijn is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarbij groen de meest voorkomende en populaire is.

Aventurijn komt vaak voor in het groen, maar is ook te vinden in blauw, rood, oranje, geel en bruin. De groene variant is vaak gekleurd door fuchsiet, een soort mica. Het bepalende kenmerk van aventurijn is de aventurescentie, het glinsterende of glinsterende effect veroorzaakt door het licht dat weerkaatst door de minerale insluitsels.

Aventurijn heeft een hardheid van ongeveer 6,5 tot 7 op de schaal van Mohs, waardoor het relatief duurzaam is voor gebruik in sieraden.

India is een van de grootste vindplaatsen van aventurijn, met name groene aventurijn. Indiase aventurijn staat bekend om zijn heldere kleur en hoge kwaliteit. Brazilië is een andere belangrijke bron van aventurijn. Het land heeft aventurijn in verschillende kleuren, waaronder groen, blauw en roodbruin. In Rusland, vooral in het Oeralgebergte, zijn aventurijnafzettingen algemeen bekend. Russische aventurijn heeft typisch een diepgroene kleur met prominente aventurescentie.

China is al jaren een bron van aventurijn en levert groene, rode en gele variëteiten. Chinese aventurijn wordt veel gebruikt in houtsnijwerk en decoratieve voorwerpen. Tanzania staat bekend om de productie van groene aventurijn van hoge kwaliteit, die vaak wordt gebruikt in edelstenen en sieraden. Aventurijnafzettingen worden ook veel gevonden in Italië, vooral in de regio Toscane. Italiaanse aventurijn is van historisch belang en wordt veel gebruikt in verschillende kunstwerken en sculpturen.

Lees hier meer over de varianten van Aventurijn...

Blauwe Aventurijn

Bruine (Roodbruine) Aventurijn

Gele Aventurijn

Groene Aventurijn

Oranje Aventurijn

Roze Aventurijn

Reinigen en opladen...

Aventurijn kan op allerlei manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023