• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Amblygoniet

De Amblygoniet heeft een glans over zich heen alsof het glas is. De steen is vaak doorzichtig en komt voor in de kleuren geel, zalm, melkwit, grijs, blauw of groen. Maar een heel klein deel van de gevonden Amblygonieten is bruikbaar, omdat ze meestal niet van goede kwaliteit zijn. Er zijn echter ook stenen gevonden van bijna 1,5 meter groot.

De stenen worden ruw gevonden en daarna geslepen, waarbij dan vaak de glans en eventuele kleur nog meer naar voren komt.

De ruwe stenen worden onder andere gevonden in Frankrijk, Spanje, enkele gebieden in de Verenigde Staten en Rusland.

Deze steen wordt ook wel eens Hebroniet, Montebrasiet, Natromontebrasiet of Tavoriet genoemd, maar dit zijn eigen stenen die net een andere chemische samenstelling hebben.

De naam is voortgekomen uit het Griekse woord 'Amblys' en 'Goonia' Dit betekent respectievelijk 'scheef' en 'hoek'. Dit omdat de hoek waarin de steen splijt net geen rechte hoek is.

Voorheen werd de steen vaak alleen gebruikt voor het Lithium wat erin zit (om bijvoorbeeld telefoons te kunnen maken), maar sinds kort wordt het ook gebruikt als edelsteen.

De spirituele werking van Amblygoniet...

De steen heeft een inspirerende en positieve werking. Het wordt ook wel de 'steen van de lotsbestemming' genoemd. Het geeft je een diepe kennis en het zorgt ervoor dat heftige emoties worden afgezwakt.

Daarnaast geeft het ook motivatie en energie om je doelen te behalen. Het stimuleert je om jezelf te zijn en maakt je geest hierdoor wat helderder. Dit helpt allemaal om meer rust en balans te krijgen.

De Amblygoniet versterkt ook de boodschappen vanuit de kosmos van bijvoorbeeld engelen en overleden dierbaren, maar helpt je ook om deze helderder te interpreteren.

Tijdens meditatie helpt het om in verbinding te komen met je hogere zelf.

De emotionele werking van Amblygoniet...

Zoals hiervoor benoemt is de Amblygoniet kalmerend voor je geest. Het zorgt ervoor dat je gefocust bent en doelgericht, waardoor je niet met allerlei verschillende dingen bezig bent die je misschien niet helpen om je doel te bereiken.

De rust die de steen geeft kan helpen voor mensen met angsten, stress of opgekropte emoties. Door de positiviteit die het stimuleert is het ook goed voor mensen die kampen met depressies.

Het stimuleert dus ook creatieve processen. Dit kan erg helpen bij mensen die werkzaam zijn in de kunstsector en vastlopen in hun proces.

De lichamelijke werking van Amblygoniet..

De Amblygoniet is door de rust die het brengt heel erg geschikt voor mensen met ADD of ADHD. Daarnaast helpt de steen bij hoofdpijnen (met name clusterhoofdpijn) en stimuleert het de samenwerking van de linker- en rechterhersenhelft. Hierbij komt ook kijken dat het de spierspanning in de nek- en schouders kan verlichten, wat ook weer een positieve werking heeft op hoofdpijnen.

De Amblygoniet heeft ook een positieve werking op de darmen en maag. Het wordt vaak gebruikt voor mensen met PDS of maagzweren. Ook is het goed voor de omlopen in het lichaam, zoals de bloedsomloop, waterhuishouding, energiehuishouding, etc. En dit heeft weer een positieve werking op het hart, immuunsysteem, de blaas en nieren en de conditie van je weefsels zoals huid en haar.

Reinigen en opladen...

Amblygoniet kan op verschillende manieren gereinigd worden. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken.

Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023