• GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!
  • GRATIS verzending vanaf €75,- (NL)
  • Volg je bestelling via Track & Trace
  • Geen zin in verzendkosten? Haal je bestelling GRATIS op!

Aardbeienkwarts

De Aardbeienkwarts is een roze steen die behoort tot de macrokristallijne kwarts. De steen bestaat uit kwarts (Bergkristal) gekleurd door IJzeroxide (Hematiet) en Goethiet. Hij is roze van kleur en kan roze of zelfs zwarte spikkels bevatten van Mica en/of Hematiet. Hij is vernoemd naar zijn gelijkenis met de kleur van aardbeien. Aardbeienkwarts is redelijk zeldzaam.

Aardbeienkwarts wordt o.a. gevonden in Kazachstan, India, Afrika en Brazilië.

Aardbeienkwarts is een natuurlijke steen, maar je kunt ook imitaties vinden. Dit is dan vaak geverfde Aventurijn Kwarts. Aardbeienkwarts wordt ook veel nagemaakt door de mens. Deze varianten worden ook wel 'Cherry kwarts' of 'Cherry Opaal' genoemd. Dit is gewoon een geverfde glassoort.

Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

De werking van Aardbeienkwarts...

De Aarbeienkwarts staat symbool voor liefde en vreugde. Deze steen kan je leren om het leven niet al te sirieus te nemen. In de edelsteentherapie wordt deze steen dan ook vaak toegepast bij mensen met veel innerlijke onrust of spanning. De steen werkt in op het Hartchakra (Vierde Chakra). Deze staat voor het ontvangen en geven van (kosmische) liefde.

Deze steen is erg geschikt wanneer je iemand of jezelf meer liefde in het leven gunt. Dit kan van alles zijn, zelfliefde, zelfvertrouwen, liefde voor of naar anderen, liefde van de aarde, ga maar door. Hij is ook erg geschikt om affirmaties en positief denken te bekrachtigen.

Het is, naast een hele liefdevolle, 0ok een rustgevende steen. Hij bevordert gevoelens van vrede en ontspanning. Het is ook een hele fijne steen voor mensen die wat meer vrolijkheid kunnen gebruiken. Voel je je vaak verdrietig? Aardbeienkwarts is een hele zachtwerkende steen om je hierbij te ondersteunen.

Zoals eerder benoemd staat de Aardbeienkwarts in het teken van het hart. Het zorgt er niet alleen symbolisch voor, maar ook letterlijk. Aardbeienkwarts is goed voor spanningen en beklemmende gevoelens rondom het hart.

Reinigen en opladen...

Aardbeienkwarts kan op elke manier worden gereinigd en opgeladen. Wij raden aan een op- en ontlaadsetje te gebruiken. Stenen en andere spirituele producten zijn nooit een vervanging voor traditionele geneeskunde. Raadpleeg bij klachten en ernstige psychische problemen daarom altijd een arts.

Copyrighted by Yara's 2023